اسرائیل در بحران مهاجرتی در اسپانیا دست دارد؟

دیپلمات سابق پرتغال از احتمال دست داشتن اسرائیل در بحران مهاجرتی در اسپانیا پرده برداشت

در پی بحران ناشی از سرازیر شدن موجی از مهاجران غیرقانونی به شهر تحت حاکمیت اسپانیا، تحلیل‌گر و مقام دولتی سابق پرتغال از قصد قبلی رژیم صهیونیستی برای کمک به مراکش در پیشبرد ادعاهای ارضی خود علیه مادرید با هدف مجازات این کشور اروپایی پرده برداشت.

به گزارش مشرق، «برونو ماسائش»، تحلیلگر برجسته ژئوپلیتیک و معاون امور اروپایی وزیر خارجه سابق پرتغال، با بازنشر یک مقاله منتشر شده در ماه‌های گذشته، از طرح راهبردی اندیشکده‌های وابسته به رژیم صهیونیستی برای سوءاستفاده از تنش‌ها میان رباط و مادرید پرده برداشت.

در شرایطی که در دو روز گذشته دولت مراکش با عدم مقابله مؤثر با موج ورود مهاجران غیرقانونی به شهر «سئوتا»، عملاً اسپانیا را تحت فشار انسانی و امنیتی قرار داد و درگیر بحران ساخت، ماسائش با اشاره به یک مقاله تحلیلی که اواخر فروردین‌ماه سال جاری در رسانه عبری‌زبان «یدیعوت آحارونوت» (Ynet) منتشر شده بود، زمینه‌های پنهان این بحران را افشا کرد.

این دیپلمات ارشد اروپایی که همچنین عضو شورای روابط خارجی اروپا است، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس تصریح کرد: «تحلیلگران اندیشکده‌های تامین شده توسط اسرائیل در ماه آوریل استدلال کردند که اسرائیل باید برای تنبیه اسپانیا، به مراکش در تصرف شهر "سئوتا" کمک کند.»

دیپلمات سابق پرتغال: اسرائیل به دنبال تنبیه اسپانیا در سئوتا بوده است اشاره مقام دولتی سابق اسپانیا به قصد اسرائیل برای تنبیه اسپانیا

ماسائش که همچنین عضویت در شورای مشورتی مؤسسه ژئوپلیتیک بروکسل را نیز دارد، در راستای جستجوی پیوندهای پنهان میان بی‌ثباتی‌های منطقه‌ای و پروژه‌های توسعه‌طلبانه و منفعت‌طلبانه رژیم صهیونیستی لینک مقاله مورد نظر را نیز ضمیمه پیام خود کرد.

در مقاله مذکور که با عنوان «پیمان ابراهیم به تنگه جبل‌الطارق می‌رسد؛ چگونه اسرائیل می‌تواند به مراکش برای بازپس‌گیری شمالش کمک کند» منتشر شده، تصریح کرده است: تنش‌های فزاینده بین ایالات متحده و اسپانیا، به دلیل خودداری مادرید از همکاری در عملیات علیه ایران و عدم تأمین بودجه دفاعی ناتو، فرصتی راهبردی برای مراکش ایجاد کرده تا ادعای تاریخی خود بر شهرهای سئوتا و ملیلیه را دوباره مطرح کند و به ادعای نویسنده مقاله، این شکاف دیپلماتیک، اسپانیا را در موقعیتی آسیب‌پذیر قرار داده است.

نویسنده مقاله مذکور از تل‌آویو می‌خواهد با بهره‌برداری از شکاف‌های دیپلماتیک میان مادرید و واشنگتن، از ادعای ارضی مراکش علیه دو شهر سئوتا و ملیلیه حمایت کرده و اسپانیا را به دلیل عدم همراهی با سیاست‌های آمریکا و ناتو تنبیه کند.

بازنشر این مقاله در بحبوحه بحران مهاجرتی سئوتا از سوی ماسائش، نشان می‌دهد که آنچه امروز در مرزهای اسپانیا می‌گذرد، می‌تواند مصداق عملی همان راهبردی باشد که تحلیلگران صهیونیست برای بی‌ثبات‌سازی و تجزیه خاک این کشور اروپایی ترسیم کرده بودند.

  • شهر خبر - جدید
  • تبلیغات در مشرق
  • رسپینا - صفحه خبر
  • اینستاگرام مشرق