مستاجران بخوانند/ جزییات جدید درباره تعیین سقف افزایش اجاره/ قراردادهای اجاره به زیرزمین رفت

مستاجران بخوانند/ جزییات جدید درباره تعیین سقف افزایش اجاره/ قراردادهای اجاره به زیرزمین رفت

نایب‌رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: دستوری شدن فرآیند تعیین سقف اجاره‌بها، عملاً توافقات میان مردم را تحت‌الشعاع قرار داده و موجب شده آن‌گونه که شایسته است نتوان به متقاضیان خدمات ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، داود بیگی‌نژاد، نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران درباره وضعیت بازار اجاره مسکن و اجرای سقف افزایش اجاره‌بها اظهار کرد: در سال‌های گذشته بسیاری از مالکان در تعیین اجاره‌بها شرایط مستأجران را رعایت کرده‌اند و امروز نیز در برخی موارد، رقم اجاره‌بهای مورد توافق طرفین حتی از قیمت واحدهای مشابه در همان منطقه پایین‌تر است.

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: وی افزود: زمانی که مالک و مستأجر برای تمدید قرارداد به توافق می‌رسند، حتی اگر هر دو طرف رضایت کامل داشته باشند، سامانه‌های ثبت قرارداد به دلیل محدودیت‌های تعیین‌شده اجازه ثبت برخی از این توافقات را نمی‌دهند. این مسئله باعث شده است بخشی از قراردادهای اجاره به سمت توافقات غیررسمی و خارج از سامانه‌ها سوق پیدا کند.

بیگی‌نژاد با تأکید بر اینکه روابط میان مالک و مستأجر در بسیاری از موارد مبتنی بر شناخت و توافق دوطرفه است، گفت: ممکن است یک مالک بخواهد به دلیل خوش‌حسابی یا شرایط مستأجر خود، در تعیین اجاره‌بها با وی همراهی بیشتری داشته باشد و یا مستأجر و مالک بر سر شرایط مالی به توافق برسند، اما تعیین سقف‌های دستوری، این توافقات را تحت تأثیر قرار داده است.

نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران ادامه داد: دستوری شدن فرآیند تعیین سقف اجاره‌بها، عملاً توافقات میان مردم را تحت‌الشعاع قرار داده و موجب شده آن‌گونه که شایسته است نتوان به متقاضیان خدمات ارائه کرد.

وی هشدار داد که کاهش ثبت رسمی قراردادها در آینده می‌تواند در تصمیم‌گیری‌های حوزه مسکن نیز اثرگذار باشد و افزود: مسئولان برای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی به آمارهای ثبت‌شده استناد می‌کنند. اگر بخشی از قراردادها خارج از سامانه‌ها منعقد شود، آمارهای موجود نمی‌تواند تصویر دقیقی از وضعیت بازار ارائه دهد.

۲۲۳۲۳۵

کد مطلب 2251060

  • طلاین
  • فیش حقوقی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی صادر شد/ مابه‌التفاوت فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۵ بالاخره به حساب واریز شد؟

    فیش حقوقی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی صادر شد/ مابه‌التفاوت فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۵ بالاخره به حساب واریز شد؟

  • مستاجران بخوانند/ جزییات جدید درباره تعیین سقف افزایش اجاره/ قراردادهای اجاره به زیرزمین رفت

    مستاجران بخوانند/ جزییات جدید درباره تعیین سقف افزایش اجاره/ قراردادهای اجاره به زیرزمین رفت

  • قیمت دلار، یورو و سایر ارزها امروز ۳ مردادماه ۱۴۰۵/ جدول

    قیمت دلار، یورو و سایر ارزها امروز ۳ مردادماه ۱۴۰۵/ جدول

  • متقاضیان نیروگاه‌های خورشیدی خانگی 70درصد کم شدند/ طرحی که با جوگیری آمد

    متقاضیان نیروگاه‌های خورشیدی خانگی 70درصد کم شدند/ طرحی که با جوگیری آمد

  • قیمت طلا و سکه امروز ۳ مردادماه ۱۴۰۵/ جدول

    قیمت طلا و سکه امروز ۳ مردادماه ۱۴۰۵/ جدول

  • چرا بسته شدن تنگه هرمز، نفت را به200دلار نرساند؟/ پکن عمداً بازی ایران در تنگه هرمز را بر هم زده است؟

    چرا بسته شدن تنگه هرمز، نفت را به200دلار نرساند؟/ پکن عمداً بازی ایران در تنگه هرمز را بر هم زده است؟

  • قیمت طلا و سکه امروز ۳ مردادماه ۱۴۰۵/ جدول

    قیمت طلا و سکه امروز ۳ مردادماه ۱۴۰۵/ جدول

  • متقاضیان نیروگاه‌های خورشیدی خانگی 70درصد کم شدند/ طرحی که با جوگیری آمد

    متقاضیان نیروگاه‌های خورشیدی خانگی 70درصد کم شدند/ طرحی که با جوگیری آمد